COPD- en astmapatiënten

Arts verzorgt COPD Patiënt

Scenario

Er is momenteel geen remedie voor COPD. De conditie en kwaliteit van leven van getroffen mensen kunnen echter worden verbeterd door regelmatige lichaamsbeweging en monitoring van vitale functies, waaronder zuurstofsaturatie en ademhalingsfrequentie.

Oplossing

Fysiotherapie is bewezen effectief gebleken op afname van symptomen, verbetering van inspanningsvermogen, verbetering van kwaliteit van leven en afname van angst en depressie bij patiënten met COPD. Bij longziekten zoals COPD is de behandeling er onder andere op gericht om de longfunctie, spierfunctie, inspanningscapaciteit en kwaliteit van leven zo veel mogelijk op peil te houden en kortademigheid tegen te gaan.

Het FastFocus Vital Signs Monitoring System biedt een oplossing door real-time monitoring van vitale functies tijdens fysieke activiteit. Het systeem meet niet alleen de fysieke activiteit, intensiteit, zuurstofsaturatie en polsslagfrequentie, maar ook de ademhalingsfrequentie. Dit stelt de behandelaars in staat om individueel afgestemde bewegingsplannen te ontwikkelen, de reactie van de patiënt op de oefeningen nauwlettend te volgen en de ademhalingsfunctie te monitoren. Dit is met name belangrijk omdat willekeurige en onbegeleide lichaamsbeweging gevaarlijk kan zijn voor mensen met COPD, omdat het zuurstofgehalte in het bloed snel tot ernstige niveaus kan dalen.

Feiten

In ons land hebben bijna 600.000 mensen COPD. COPD komt op de zesde plaats van ziektes die de hoogste sterfte in Nederland veroorzaken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat COPD in 2030 de derde doodsoorzaak is. Het FastFocus Vital Signs Monitoring System biedt een geavanceerde technologie om de zorg voor COPD- en astmapatiënten te verbeteren, waardoor hun fysieke activiteit veilig kan worden gecontroleerd, de ademhalingsfunctie kan worden gevolgd en hun gezondheidstoestand beter kan worden begrepen.

Sterfte aan COPD 2018
Sterfte COPD 2018

Bronnen: Longfonds.nl, Volksgezondheidenzorg.info

Neem contact met ons op

Wil je de zorg voor COPD en astmapatiënten naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het FastFocus Vital Signs Monitoring System je kan helpen bij het ontwikkelen van gepersonaliseerde bewegingsplannen en het nauwlettend volgen van vitale functies voor een verbeterde zorgervaring. Samen kunnen we de gezondheid en het welzijn van je patiënten optimaliseren.

FastFocus Logo

Copyright © 2023
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

ISO 27001
ISO 13485
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

Blijf verbonden

KVK-nummer: 59285575, BTW-nummer: NL853405153B01, Rekeningnummer: NL69 RABA 0144 0103 48