COPD- en astmapatiënten

Arts verzorgt COPD Patiënt

Hypothese

Er is momenteel geen remedie voor COPD. De conditie en kwaliteit van leven van getroffen mensen kunnen echter worden verbeterd door regelmatige lichaamsbeweging.

Plan van aanpak

Fysiotherapie is bewezen effectief gebleken op afname van symptomen, verbetering van inspanningsvermogen, verbetering van kwaliteit van leven en afname van angst en depressie bij patiënten met COPD. Bij longziekten zoals COPD is de behandeling door een fysiotherapeut of oefentherapeut er onder andere op gericht om de longfunctie, spierfunctie, inspanningscapaciteit en kwaliteit van leven zo veel als mogelijk op peil te houden en kortademigheid tegen te gaan.

Willekeurige en onbegeleide lichaams-beweging kan gevaarlijk zijn voor mensen met COPD, omdat het zuurstofgehalte in het bloed snel tot ernstige niveaus kan dalen. Realtime monitoring van vitale functies tijdens het sporten en individueel afgestemde bewegingsplannen zijn de oplossing. Het Wireless Monitoring System meet naast fysieke activiteit en intensiteit ook zuurstofsaturatie en polsslagfrequentie.

Feiten

In ons land hebben bijna 600.000 mensen COPD. COPD komt op de zesde plaats van ziektes die de hoogste sterfte in Nederland veroorzaken. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat COPD in 2030 de derde doodsoorzaak is. COPD komt meestal pas voor op oudere leeftijd, maar soms door een erfelijke ziekte eerder.

Sterfte aan COPD 2018
Sterfte COPD 2018

Bronnen: Longfonds.nl, Volksgezondheidenzorg.info

Parameters

Aan de volgende parameters kan gedacht worden:

Resultaten

Uiteraard is dit een voorbeeld van een mogelijke studie. Lijkt u dit een interessante studie om aan te werken of heeft u een idee hoe dit beter kan? Dan komen wij graag met u in contact.

Disclaimer: FastFocus ontwikkelt sensortechnologie producten voor verschillende klinische toepassingen. De informatie op deze pagina belicht enkele van deze ontwikkelingsinspanningen. Er worden geen medische claims gemaakt over de prestaties van de sensortechnologie producten, tenzij expliciet vermeld. 

FastFocus Logo

Copyright © 2020
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

Kiwa certification ISO 13485 ISO 27001
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

+31 85 006 1121

Blijf verbonden