COVID-19

Scenario

Om het risico op besmetting van zorgverleners te minimaliseren, is het essentieel om het aantal interacties met patiënten te beperken. Het FastFocus Vital Signs Monitoring System biedt de mogelijkheid om vitale functies op afstand te monitoren, waardoor zorgverleners gerichtere zorg kunnen verlenen aan patiënten die specifieke aandacht nodig hebben.

Oplossing

De kennis en ervaring opgedaan tijdens Covid-19 zijn meegenomen in de ontwikkeling van het FastFocus Vital Signs Monitoring System. Dit systeem is een klasse 2a medisch apparaat en voldoet aan de vereisten voor CE-markering. Het systeem meet elke 2 minuten de polsslag en zuurstofsaturatie, en elke 5 minuten de ademhalingsfrequentie van de patiënt. Bovendien monitort het systeem continu de houding en fysieke activiteit van de patiënt. Deze gegevens zijn beschikbaar op de server die als centrale monitor op de balie in de cohort geplaatst is. 
Zorgverleners worden geïnformeerd over snelle verandering in de vitale parameters. Daarnaast maakt het systeem de ontwikkeling van de conditie van de patiënten in de tijd duidelijk.

Feiten

In Nederland zijn zorgverleners tijdens de COVID-19-pandemie extra kwetsbaar gebleken. Het is cruciaal om hun veiligheid te waarborgen en hen te voorzien van effectieve hulpmiddelen zoals het FastFocus Vital Signs Monitoring System. 

Van de 30.026 mensen tussen 18 en 70 jaar die in Nederland positief zijn getest op covid-19, werkt 56 procent in de zorg, zo blijkt uit de gegevens van het RIVM (juni 2020). Een opsplitsing naar beroepsgroep of sector maakt het RIVM niet. Het is niet bekend en niet te achterhalen of ze het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten. In totaal zijn nu in Nederland 47.739 personen positief getest op covid-19. Elf zorgmedewerkers overleden als gevolg van het virus.
 

Neem contact met ons op

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het FastFocus Vital Signs Monitoring System kan bijdragen aan een veiligere zorgomgeving voor zowel patiënten als zorgverleners tijdens het behandelen van gevaarlijke luchtweginfecties zoals Covid-19.

FastFocus Logo

Copyright © 2023
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

ISO 27001
ISO 13485
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

Blijf verbonden

KVK-nummer: 59285575, BTW-nummer: NL853405153B01, Rekeningnummer: NL69 RABA 0144 0103 48