COVID-19

Hypothese

Het risico op besmetting van zorgverleners is beperkt te houden door het aantal benodigde interacties met de patiënten te minimaliseren. Dit kan door de waardes van vitale functies op afstand beschikbaar te hebben. Dit laatste geeft de zorgverleners ook de mogelijkheid om gerichter aandacht te geven aan patiënten die zorg nodig hebben. 

Plan van aanpak

Ten tijde van de uitbraak van Covid-19 in Nederland is FastFocus gevraagd om sensoren te leveren waarmee op afstand de zuurstofsaturatie en polsslagfrequentie van patiënten gemonitord kan worden. FastFocus heeft het Wireless Monitoring System zo geconfigureerd dat elke vijf minuten de zuurstofsaturatie en polsslagfrequentie gemeten worden en elke minuut de oortemperatuur. Deze gegevens zijn beschikbaar op de server die als centrale monitor op de balie in de cohort geplaatst is. Op basis van de trends van de gemeten vitale functies worden alarmen gegenereerd.  

Het gebruik van de Covid-19 configuratie van het Wireless Monitoring System is eerder toegestaan onder vrijgave van het IGJ. FastFocus zet het systeem in de markt met CE onder de laagspanningsrichtlijn. Het systeem voldoet aan alle relevantie basisveiligheidstandaarden voor elektrische medische apparaten. 

Feiten

Van de 30.026 mensen tussen 18 en 70 jaar die in Nederland positief zijn getest op covid-19, werkt 56 procent in de zorg, zo blijkt uit de gegevens van het RIVM (juni 2020). Een opsplitsing naar beroepsgroep of sector maakt het RIVM niet. Het is niet bekend en niet te achterhalen of ze het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten. In totaal zijn nu in Nederland 47.739 personen positief getest op covid-19. Elf zorgmedewerkers overleden als gevolg van het virus. 

Statistieken uit april 2020 (RIVM):

Cijfers zorgmedewerkers Covid-19 april 2020

Parameters

Aan de volgende parameters kan gedacht worden:

COVID-19 gemeten parameters zuurstofsaturatie polsslag huidtemperatuur

Resultaten

Uiteraard is dit een voorbeeld van een mogelijke studie. Lijkt jou dit een interessante studie om aan te werken of heb je een idee hoe dit beter kan? Dan komen wij graag met jou in contact.

Disclaimer: FastFocus ontwikkelt sensortechnologie producten voor verschillende klinische toepassingen. De informatie op deze pagina belicht enkele van deze ontwikkelingsinspanningen. Er worden geen medische claims gemaakt over de prestaties van de sensortechnologie producten, tenzij expliciet vermeld. 

FastFocus Logo

Copyright © 2020
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

Kiwa ISO IEC 27001 logo UK
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

+31 85 006 1121

Blijf verbonden