Diabetes

Diabetes Patiënt is Fysiek Actief

Hypothese

Fysiek actief zijn en een gezond dieet hebben een gunstig effect op de hoeveelheid medicatie die er nodig is om bloedglucosewaarden op peil te houden.

Plan van aanpak

Het is belangrijk voor diabetici om hun stresslimiet precies te kennen. Aangezien diabetes gewoonlijk wordt geassocieerd met een aandoening met overgewicht, moet het lichaam fit worden gehouden, maar niet overmatig gestrest. Er wordt vooral gestreefd naar een gezond gewichtsverlies. Dit mag alleen in een gecontroleerd proces gebeuren. 

Met het Wireless Monitoring System kan de fysieke activiteit en intensiteit gemeten worden en daarnaast de zuurstofsaturatie en polsslagfrequentie gemeten worden. Met de combinatie van deze gegevens is een goed beeld te vormen van de ontwikkeling van de conditie van de gemonitorde persoon. FastFocus werkt aan de implementatie van een bloedsuikermeting in de sensoren van het systeem. 

Feiten

Diabetes is ongeneeslijk, maar het beloop ervan kan worden beïnvloed. Diabetes veroorzaakt niet alleen acute complicaties zoals hypoglykemie of hyperglycemie, maar ook bijkomende secundaire ziekten zoals: hartaanval, beroerte, diabetische voet, nierzwakte, retinale schade, erectiestoornissen en prestatieverlies.  

Aantal mensen met diabetes 2018

Bron: Nivel Zorgregistraties eerste lijn

Parameters

Aan de volgende parameters kan gedacht worden:

Resultaten

Uiteraard is dit een voorbeeld van een mogelijke studie. Lijkt jou dit een interessante studie om aan te werken of heb je een idee hoe dit beter kan? Dan komen wij graag met jou in contact.

Disclaimer: FastFocus ontwikkelt sensortechnologie producten voor verschillende klinische toepassingen. De informatie op deze pagina belicht enkele van deze ontwikkelingsinspanningen. Er worden geen medische claims gemaakt over de prestaties van de sensortechnologie producten, tenzij expliciet vermeld. 

FastFocus Logo

Copyright © 2020
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

Kiwa certification ISO 13485 ISO 27001
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

+31 85 006 1121

Blijf verbonden