Diabetes

Diabetes Patiënt is Fysiek Actief

Scenario

Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet kunnen een gunstig effect hebben op de behoefte aan medicatie om de bloedglucosewaarden op peil te houden.

Oplossing

Het is essentieel voor diabetici om hun stressniveaus goed te kennen. Gezien het feit dat diabetes vaak gepaard gaat met overgewicht, is het belangrijk om het lichaam fit te houden zonder overmatige stress. Het streven is naar gezond gewichtsverlies, dat moet plaatsvinden onder gecontroleerde omstandigheden.

Met behulp van het Vital Signs Monitoring System kunnen de fysieke activiteit en intensiteit worden gemeten, evenals de zuurstofsaturatie en polsslagfrequentie. Door deze gegevens te combineren, kan er een goed beeld worden verkregen van de conditie van de gemonitorde persoon.

Feiten

Diabetes is een ongeneeslijke aandoening, maar de progressie ervan kan worden beïnvloed. Diabetes veroorzaakt niet alleen acute complicaties zoals hypoglykemie of hyperglycemie, maar ook secundaire aandoeningen zoals hartaanvallen, beroertes, diabetische voet, nierproblemen, retinale schade, erectiestoornissen en verlies van prestaties.

Aantal mensen met diabetes 2018

Bron: Nivel Zorgregistraties eerste lijn

Neem contact met ons op

Op zoek naar innovatieve oplossingen om diabetesbeheer te verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op en leer hoe het Vital Signs Monitoring System je kan voorzien van waardevolle inzichten over fysieke activiteit en gezondheid van je patiënten.

FastFocus Logo

Copyright © 2023
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

ISO 27001
ISO 13485
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

Blijf verbonden

KVK-nummer: 59285575, BTW-nummer: NL853405153B01, Rekeningnummer: NL69 RABA 0144 0103 48