Proefpersonen gezocht

 

Het onderzoek

FastFocus is bezig met de ontwikkeling van een medisch hulpmiddel, een sensor, waarmee vitale parameters van patiënten gemeten kunnen worden. Dit systeem kan gebruikt worden om patiënten in het ziekenhuis te monitoren, bijvoorbeeld mensen met covid-19. Voordat de sensor in het ziekenhuis gebruikt kan worden, moeten we er zeker van zijn dat de gemeten waardes kloppen.

In dit onderzoek bekijken we hoe nauwkeurig de hoeveelheid zuurstof in bloed (zuurstofsaturatie) en hoe vaak iemand ademhaalt (ademhalingsfrequentie) door de sensor kan worden gemeten.

Het onderzoek bestaat uit twee delen. In het eerste deel, zullen we je zuurstofsaturatie omlaag brengen door je lucht met minder zuurstof in te laten ademen. Dit is vergelijkbaar met op grote hoogte boven zeeniveau ademhalen. In het tweede deel vragen we je in bepaalde ritmes adem te halen, zodat we verschillende ademhalingsfrequenties kunnen meten. In beide delen krijg je een sensor op je oor, een op je vinger en een in de hals om de verschillende waardes te meten. Op deze manier kunnen we de gemeten waardes van de sensor met een bestaand apparaat vergelijken.

Naar wie zijn we op zoek:

  • Proefpersonen tussen de 18 en 50 jaar oud.
  • Gezond en fit (normaal gewicht (BMI < 30), niet-roker, in staat tot inspanning)
  • Geen hoge bloeddruk

Je kunt niet meedoen aan het onderzoek als je:

  • Een medische aandoening heeft waardoor je meer risico loopt als je weinig zuurstof inademt. Dit kunnen onder andere hart- en vaatziekten of ademhalingsziekten zijn, maar ook andere aandoeningen zijn mogelijk.
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Niet in staat bent om zelf toestemming te geven voor het onderzoek.

Voordat we met het onderzoek beginnen, zal een arts een algemene controle bij je uitvoeren.

Periode

Het onderzoek zal in februari 2022 plaatsvinden. Het eerste deel van het onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur en het tweede deel 1 uur. De delen kunnen op 1 dag worden uitgevoerd, waarbij er een pauze van 3 uur tussen de delen zit, of op twee verschillende dagen worden ingepland.

Locatie

Het onderzoek zal plaatsvinden bij FastFocus in Harmelen.

Vergoeding

Voor het meedoen aan dit onderzoek krijgt u een vergoeding van € 100,-. Daarnaast krijgt u een vergoeding van de reiskosten op basis van kilometers (€0,19 per kilometer). Stopt u vóórdat het onderzoek is afgelopen? Dan krijgt u een deel van de vergoeding.

Heb je belangstelling?

Als je interesse hebt om aan het onderzoek deel te nemen, of als je meer informatie wilt ontvangen, dan komen we graag met je in contact! 

of stuur een email naar info@fastfocus.nl

FastFocus Logo

Copyright © 2023
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

ISO 27001
ISO 13485
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

Blijf verbonden

KVK-nummer: 59285575, BTW-nummer: NL853405153B01, Rekeningnummer: NL69 RABA 0144 0103 48