Research System

Zuurstofsaturatie

Polsslag

Huidtemperatuur

Fysieke activiteit

Houding

Ademhaling

Introductie

Het Research System is bedoeld voor onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van fotoplethysmografie (PPG), accelerometrie en/of huidtemperatuur. Het systeem is naar wens te configureren. Standaard biedt het de mogelijkheid tot het bewaken van polsslag, zuurstofsaturatie en fysieke activiteit. Het systeem biedt de gebruiker volledige toegang tot de ruwe gegevens.
Het systeem is bedoeld voor gebruik door onderzoekers voor onderzoek op volwassen vrijwilligers in een professionele zorgomgeving of thuiszorgomgeving. Het systeem is klaar om uitgebreid te worden met extra modules zoals bijvoorbeeld een smartphone app of een API voor aansluiting op een EPD-systeem.  

Earsensor barcode kant
Multi-Docking station FastFocus

Het Research System bestaat uit EarSensors die door vrijwilligers op het oor gedragen worden. De EarSensor meet acceleraties, licht en temperatuur. De metingen worden draadloos naar de lokale server gestuurd. De lokale server verzamelt EarSensor-gegevens, verwerkt deze en verzendt deze via een draadloze verbinding naar een externe server (cloud) waar de gegevens worden opgeslagen voor toekomstig gebruik en verwerkt worden om de polsslagfrequentie en zuurstofsaturatie af te leiden. 

Het Research System biedt de mogelijkheid tot het verzamelen van ruwe meetgegevens. Het systeem meet versnellingen, fotoplethysmografie (PPG) en huidtemperatuur. De ruwe metingen en de daarvan afgeleide polsslagfrequentie, zuurstofsaturatie, ademhalingsfrequentie en fysieke activiteit worden gesynchroniseerd opgeslagen op de server.

De verzamelde PPG- en accelerometrie- gegevens zijn te bekijken op de lokale server en eenvoudig te downloaden. De meetfrequenties, meetduur en LED’s zijn configureerbaar. Het systeem meet standaard elke twee minuten de vitale parameters. Op basis van de ruwe sensor data zijn ook andere parameters af te leiden zoals bijvoorbeeld bloeddruk. FastFocus is u graag van dienst bij het ontwikkelen van algoritmes.

EarSensor

De EarSensor is bevat software en een laagvermogen RF-zender voor draadloze verzending van de metingen naar een server.

De EarSensor heeft direct contact met de huid van de patiënt en is bedoeld om op het oor gedragen te worden. De sensoren waarmee de metingen worden uitgevoerd bevinden zich aan aan de achterkant van de oorschelp. De gebruikte materialen zijn biocompatibel en hebben zorgen voor een hoog comfort.

 • Draadloze transmissie (IEEE 802.15.4) 
  (
  het dekkingsgebied is de zichtlijn binnen 30 meter van de server) 
 • Geheugenfunctie van X uur bij geen connectiviteit 
 • Dimensies: 55 x 11 x 49 mm (LBH) 
 • Gewicht 12 gram
 • Spatwaterdicht (IPX4)
 • > 24 uur batterijduur
 • Batterij binnen 4 uur opgeladen
 • Herbruikbaar
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Comfortabel

Interface

Gebruikers kunnen gegevens bekijken en downloaden via een webinterface met de externe server. Bovendien kunnen gebruikers een speciale smartphone-app gebruiken om gegevens op de externe server te bekijken en kunnen alarmen worden ingesteld op instelbare limieten voor de metingen. 

Via een onderzoeksmodus web interface kan de gebruiker de instellingen van de metingen wijzigen en zijn eigen algoritmen te maken via een scriptinterface. (Python compatible). 

Multi-Docking Station

Het Multi-Docking Station is een accessoire waarmee EarSensors kunnen worden gestald en opgeladen.

 • Gemakkelijk kliksysteem
 • Opladen in minder dan 4 uur
 • Tot 10 EarSensors tegelijkertijd
 • Waterdicht en desinfecteerbaar

Eigenschappen

Plug & Play

Met het Research System kun je direct aan de slag! Het vereist geen technische kennis en kostbare opstarttijd.

Monitor meerdere personen tegelijk

Met ons systeem kan een groot aantal personen tegelijkertijd gemonitord worden.

Elke minuut parameters meten

De ruwe metingen en de daarvan afgeleide parameters worden gesynchroniseerd opgeslagen op de server.

Ruwe data beschikbaar

De opgeslagen data is te bekijken op de server en eenvoudig te downloaden in een CSV-bestand zodat deze in andere software kan worden geanalyseerd.

Bent u een researcher en bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Wij komen graag met u in contact!

of stuur een email naar

info@fastfocus.nl

FastFocus Logo

Copyright © 2020
FastFocus BV
Alle rechten voorbehouden

Kiwa ISO IEC 27001 logo UK
Contact

Gerverscop 9
3481 LT, Harmelen
Nederland

Postbus 46
3480 DA, Harmelen
Nederland

+31 85 006 1121

Blijf verbonden